Näin lataat bändimme Atomgrad-albumin Pirate Baysta blokkauksen ohi

Written by Älymystö on Tuesday, July 31st, 2012

avatar

Piratismin vastainen taistelu jatkuu verkossa TTVK:n ja IFPI:n huitoessa tuulimyllyjä ja netistä jotain ymmärtävien katsellessa sivusta vaivautuneena. Viimeisin väsyttävä törppöily koskee Pirate Bay -sivuston blokkausta, josta jo pari mediaa ovat ehtineet uutisoida, että nyt se laiton lataaminen loppui. Valitettavasti vain missään maassa, jossa tämä blokkaus on toteutettu, sillä ei ole todettu olevan kuin korkeintaan hyvin lyhytaikainen vaikutus palvelun käyttämiseen. Älymystön kannalta tämä blokkailu on vähän tylsä veto, sillä levitämme mm. Atomgrad-albumiamme promootiomielessä Pirate Bayn kautta. Lienee siis tarpeen esitellä nykyisille ja tuleville faneillemme kuinka tämän hyödyttömän eston voi kiertää minuutissa.

Kiertäminen tapahtuu näin: mene osoitteeseen http://www.piraattilahti.org/, käytä jotain tältä listalta löytyvää osoitetta, tai surffaa sopivan välityspalvelimen kautta. Jälkimmäiseen voi käyttää esimerkiksi Hide My Assia! tai jos se ei toimi, Googlaa ‘web proxy’. Atomgrad-levy löytyy hakemalla nimellä, tai jos käytät välityspalvelinta, täältä: http://thepiratebay.se/torrent/4526785/ – ellei torrent-tiedosto sinulla toimi, klikkaa magnet-linkkiä, eli sitä punaista magneetin kuvaa. Luonnollisesti mikäli pidät levystä, täältä löydät tavat ostaa sen ja tervetuloa keikalle!

Näin helppoa oli ohittaa tämä “tehokas keino puuttua piratismiin”, ja kukin voi tehdä oman päätelmänsä siitä, millaisen “signaalin” tämä kokonaisuus viestii. Jotkut tekijänoikeusjärjestöjen edustajat ovat jo ehtineet iloita, että Pirate Bayn käyttö on laskenut 30 prosenttia Elisa-blokkauksen jälkeen, joka pistää huokaamaan syvään. Kyllä, epäilemättä piratebay.org-osoitteen käyttö onkin pudonnut, mutta mites nuo kaikki muut osoitteet? Tai kymmenet muut tracker-sivustot, jotka ovat Stockmannin herkkuosasto verrattuna Pirate Bayn tarjoamaan Siwaan?

Paras ratkaisu piratismiin puuttumisessa on laillisen kansainvälisen digitaalisen kaupan helpottaminen niin musiikin, elokuvien ja TV-sarjojen saralla, fani- ja asiakassuhteisiin panostaminen ja hyvän PR:n vaaliminen.

***

English summary: the Finnish copyright advocacy groups have joined the idiotic bandwagon of blocking Pirate Bay and calling it an effective remedy for piracy. We consider this to be deeply silly, and not only because we’ve put our material up on Pirate Bay ourselves for promotional reasons. The only way to fight piracy is to create systems that make it easy to sell music, movies and TV programs digitally with as little lag and friction as possible in international markets, to take care of your fans and customers and to cultivate good PR.

33 Responses to “Näin lataat bändimme Atomgrad-albumin Pirate Baysta blokkauksen ohi”

 1. Hyvää promoa, hyvällä asialla. Nyt vielä pitää kuunnella ja varmistaa että teidän musiikkikin on hyvää!

 2. [...] an article on their website Alymysto shows that it’s not that hard to get around the block. They link to [...]

 3. [...] an article on their website Alymysto shows that it’s not that hard to get around the block. They link to [...]

 4. [...] an article on their website Alymysto shows that it’s not that hard to get around the block. They link to the [...]

 5. [...] an article on their website Alymysto shows that it’s not that hard to get around the block. They link to [...]

 6. [...] rasande på det där är medlemmarna i det finska rockbandet Älymystö som nu har börjat lära sina fans hur man rundar den finska blockaden av The Pirate Bay. TorrentFreak har [...]

 7. Teidän tulisi välittömästi tehdä rikosilmoitus IFPI Finland:ia vastaan. He estivät teiltä laillisen promootiokanavan.
  Siitä syntyneet tulonmenetykset voitte laskea näin: PirateBay:ta käyttävien suomalaisten lukumäärä kertaa myyntiin tulevan levyn hinta.

 8. [...] an article on their website Alymysto shows that it’s not that hard to get around the block. They link to [...]

 9. Jos on asentanut Opera selaimen, klikkaa alhaalta vasemmalta Turbo mode päälle. Liikenne menee välityspalvelimen kautta, Piratebay toimii normaalisti.

  Eli rajoituksen kiertoon meni noin 0,5 sekuntia.

 10. Edelleenkin helpoin kiertäminen tapahtuu opera-selaimen turbo ominaisuudella. yksi hiiren painallus selaimessa ja kierrät eston vaivatta.

 11. No empä ole teistä koskaan kuullutkaan, mutta pakkohan tuo lätty nyt sitten on ladata ja kuunnella, saas nähdä iskeekö. /,,/

 12. Huh, aika psykedeelistä settiä! Noh, jätin jaon päälle niin muilla on helpompi latailla :)

 13. Asiallista musiikkia ja hyvä veto! En ostaa enää kuin vinyylejä, mutta jos keikkailette niin lupaan tulla kuuntelemaan ja tukemaan sillä tapaa. :ylos:

 14. Onneksi joku tajuaa homman ytimen! Kiitos Älymystö! Musiikkianne en ole vielä kuullut mutta toivon teille menestystä.

  Sensuurilaki ja Suomi: Kuinka teknologian edistysmaasta tuli tulevaisuuden kehitysmaa!

 15. Turhaa vouhottamista. Ei PB mikään promokanava ole, mutta voittehan te uskotella itsellenne että on. 95% niistä jotka sitä kautta levynne lataavat, eivät osta samaa enää rahalla uudestaan. Ehkä tuo 5% ihmisistä on aattelllisia ja jaloja ja haluavat tukea köyhää artistia, mutta tuon porukan tekemisistä tai tekemättä jättämisistä ette kostu taloudellisesti yhtään mitään. Ja sitähän promoamisen pitäisi tarkoittaa. Ei vain sitä että moni ihminen kuuntelee musaanne.

  Ymmärrän sen, että pienen bändin on vaikea saada ääntään kuuluviin ilman levy-yhtiön vahvaa markkinointia. Itse olen soittanut marginaalimusaa joten tiedän mistä puhun. Kansainvälinen levy-yhtiö ja undergroundin mittakaavassa kohtuullisesti markkinointia, mutta ei auta. Perinteiset levyt myyvät, mutta digijakeluun myyntivolyymit ovat liian pieniä. Digikaupan kustannukset ovat isompia kuin myynnistä saatava tuotto. Se on muuten seikka mikä usein unohdetaan kun digikauppaa suitsutetaan musiikkibisneksen ja pikkubändien pelastajana! Nykyään meillä on takana sen kokoinen yhtiö että vaikka myyntimäärät ovat pieniä, niin ilmeisesti kyseisen lafkan artistien määrän ansiosta saavat sellaiset diilit että digimyynti kannattaa. Siksipä levymme löytyy nyt niin iTunesista kuin Spotifystakin. :)

  Mutta summa summarum, suurin promootionne tehdään tällä kierto-ohjeella ja aiheesta vouhottamisella, koska se uutisoidaan joka paikassa. Sitä kautta ehkä nimenne tulee yleisön tietoisuuteen. Varsinaisesti PB:llä ei ole mitään tekemistä menestyksenne kanssa. Se on fakta!

 16. Se on lisäksi TTVK ry, kannattaa käyttää koko nimeä niin ihmiset eivät vahingossa luule että rekisteröity yhdistys on jonkin sortin viranomainen – vaikka mielelläänhän ne sellaista imagoa ylläpitävät.

 17. Tuen mielipidettänne sataprosenttisesti. Tsemppiä!

  Latasin albuminne, nyt on neljäs biisi soimassa :-)

 18. Elisan/Saunalahden asiakkaana toimii niinkin kovatasoinen hakkeritemppu kuin mennä osoitteeseen http://194.71.107.80/

  Latautui jo, pitääpäs pistää kuunteluun kunhan saan kaiuttimet kiinni ;)

 19. Ismo: Ei PB mikään promokanava olekaan, mutta tärkeä jakelukanava se sen sijaan on. Torrenteilla saa sen hajautetun luonteen ansiosta ilmaiseksi jaettua suuriakin määriä tietoa valtavalle joukolle ihmisiä. Piraattisatama taas on tuttu suurimmalle osalle ihmisistä, joten se on luonnollinen paikka jakaa torrenttiaan.

 20. Selityksistä huolimatta EI TEOSTO/NCB ANNA KENELLEKÄÄN TEOSTON ALAISELLE TEKIJÄLLEEN LUPAA PROMOTOIDA MINKÄÄN PB:N KAUTTA.
  Luvalla saa omalla sivustolla (myös myspace ym.) promotoida ja miksi pistää materiaali noin mutkan takaa sönkkätiedostoina saatavaksi, kun onnistuu suoraan monellakin tapaa. Esim. Dropbox public -kansiosta onnistuu kyllä ilmaiseksi ja suoraan onlinenä kuuntelukin. Päivityskin viidessä sekunnista omalta koneelta. Linkit saa vaikka sadalle ja tuhannelle sivustolle.
  Ei nyt sentään mitään tavallisia suomalaisia levyjä jaeta juuri minkäänlaisia määriä torrentteina, jos ei nyt asiatiedostojakaan, mutta jokainen on laittomana lovi tekijöiden investointiin ja tuloihin.
  Virallisemmista sivustoista esim. YouTube maksaa jo laillisille tekijöilleen useissa maissa ja kohta täälläkin.

 21. “TTVK ry, kannattaa käyttää koko nimeä… ” Niin tänne linkittänyt MikroPC:kin ainoana maailmassa väitti alkukesästä amerikkalaista elokuvajärjestöä tekijänoikeusjärjestöksi (jotka vastaavat säveltäjien ja sanoittajien töistä ja tuloista). En nyt tiedä, mitä yhteistä pitäisi olla tekijänoikeuden omistajilla ja “viranomaisilla”.

 22. Yksi helppo keino on laittaa kirjanmerkki tähän IP-osoitteeseen:

  http://194.71.107.80/

  Sitten vain painaa siitä, ja ohjautuu TBP:n sivuille.

  Esto on vain DNS-esto, eli jos haet nimellä osoitetta, et sinne pääse, mutta IP-osoitteella ei tarvita DNS-palvelinta, joten sinne pääsee mutkitta :D

 23. Kiitos vastauksista ja keskustelusta. Huomautattekoon eräs seikka, joka olisi pitänyt tehdä selväksi jo alkuperäisessä blogauksessa: nämä keinothan eivät siis ole mitään korkealentoista salatiedettä, jonka keksimiseen vaaditaan vuosikausien tietojenkäsittelytieteen opintoja – nämä ovat ohjeet, jotka ovat kiertäneet tehokkaasti netinkäyttäjiltä alkaen liioittelematta 15 minuuttia sen jälkeen kun Elisan TPB-blokkaus julkaistiin. Oli kiinnostava nähdä, miten tieto todellakin levisi kuin kulovalkea ja kyllä, sai jopa sellaisia tyyppejä kokeilemaan The Pirate Bayta jotka eivät olleet aiemmin torrentteja ladanneet. Tämä ilmiöhän toistui Britanniassa, jossa palvelun käyttö jopa hieman kasvoi, luultavasti siksi että blokkaus oli tehokasta mainosta ja PR:ää palvelulle.

  Vaikka olisitte eri mieltä kaikesta muusta, miettikääpä seuraavaa asiaa: onko teidän mielestänne todellakin täysin OK laittaa rekisteröityneet yhdistykset ja teleoperaattorit sensuroimaan sivustoja sillä perusteella, että tällä estetään piratismia, etenkin siitä vinkkelistä että esto on täydellisen hyödytön, jopa pahentaa asiaa, ja saa sitä ajavan teollisuuden näyttäytymään pihalla olevalta? Vaikka joistain asioista olisi eri mieltä, mielestäni omiakin oikeuksia puolustavallaan pitäisi olla sen verran näkemystä ja tietoa oman alansa ulkopuoleltakin että ymmärtää, miten älyttömän huono idea koko tämä The Pirate Bay -blokkailu on.

 24. Postimerkki tai kirjanmerkki “Yksi helppo keino on laittaa kirjanmerkki tähän IP-osoitteeseen:http://194.71.107.80/” ei tee asiasta yhtään pienempää rikosta. Joka itse tuomitaan laittomasta jakamisesta, niin korvaukset voivat myös olla tuntuvia. Viimeinen huomaamani oululainen sai muutaman kymppitonnin elokuvista korvattavaa. Ei kai Suomessa vielä miljoonakorvauksiin ole päästy ??

 25. Entä jos olisitte ihan vaan laittaneet biisit omille nettisivuille josta ihan jokainen riippumatta nörttiasteesta olisi ne voinut käydä lataamassa? Liian helppoa ja tämä keskustelu turha? Niinkun tähän tyyliin: http://machinaesupremacy.com/downloads/

 26. …eikun kato, onhan se siellä ja tehty jo vuonna 2005. Sieltähän sen saa jos niin haluaa eikä tartte kiertää estoja.

 27. Postimerkki:

  Tee mistä asiasta pienempää rikosta? Näillä sivustoilla vieraileminen tai esimerkiksi omien materiaalien jakaminen niillä ei ole minkäänlainen rikos. Suomen suurimmat korvaukset vertaisverkkotoiminnasta ovat yli miljoona euroa oikeudenkäyntikuluineen, ja nämä tulivat vertaisverkkosivujen pyörittämisestä – ironista kyllä, tätä voi tehdä välittämättä itse ensimmäistäkään tiedostoa. Tässä oli kyseessä jenkkityyppinen kollektiivi- ja pelotekorvaus, joka ei millään tavalla heijastellut varsinaisia aiheutuneita menetyksiä, vaan oli puhdas pelote. Ironisesti tämäkin köntti jää maksamatta tai tulee veronmaksajien maksettavaksi, sillä ei kukaan tuollaisia summia saa rykäistyä kasaan. Kaikkein liikuttavinta on, että jotkut kulttuuripuolen ihmiset aidosti kuvittelevat näiden korvausrahojen jotenkin päätyvän heidän taskuunsa.

  Mitä nopeammin alalla ymmärretään, että piratismin kitkeminen on palvelu- ja PR-kamppailu, jossa tällainen blokkailu- ja raastupameininki vain antaa vastapuolelle ammuksia laatikkotolkulla, sitä parempi.

  Jo & Jäitä hattuun:

  Yhtyeen jäsenistössä on henkilöitä jotka ovat työskennelleet verkkoyhteisöjen, nettipromootion ja laillisen digitaalisen levityksen parissa vuosia jo ennen kuin termiä “sosiaalinen media” tunnettiin – eli kiitos, teknisiä vinkkejä emme nyt varsinaisesti tarvitse tähän hätään. :) Mutta no, huomiona materiaalin laittamisesta ladattavaksi omille sivuille: jos pyritään tavoittamaan jengiä, joka haluaa ladata musiikkia ilmaiseksi esim. koekuunteluun, se on hieman kuin odottaisi että joku tajuaisi tulla hakemaan kotoa treffeille vs. se, että laittaa deitti-ilmoituksen kymmenien miljoonien ihmisten käyttämään keskitettyyn palveluun. Mutta noh, paras lähtökohtahan on tuoda materiaalia saataville sinne, missä kohdeyleisösi tai joku sen osa liikkuu, ei toivoa että he hoksaisivat tulla paikkaan, missä itse haluaisit heidän olevan.

 28. Hieno veto Älymystöltä, huomatuksena, ettei ainakaan puolen yön maissa ole yhtään seedaajaa.. Ensi kerralla, kun teette saman tempun ja pistätte jotain jakoon niin sijoittakaa vähän rahaa siihen, että joku nuhapumppu seedaa 24/7.

  Ei ole eka kerta kun joutuu odottamaan torrentille seedaajia eikä varmasti viimeinenkään, mutta kun iha promomielellä olette liikkeellä niin vähän panostusta kiitos.

 29. HanneleEerik:

  Valivali, “huonosti annettu ilmaiseksi” :) Pahoittelen, ettei seedaajia juuri sillä sekunnilla sattunut olemaan kun kävit itse kokeilemassa, itselläni tuo on jaossa omalta koneeltani aina kun olen himassa. Koneen pyörittäminen päällä sähköä imemässä vain parin torrentin seedaamiseksi ei ole juttu, mikä kuulostaa mitenkään järkevältä.

 30. This paragraph will help the internet users for creating new weblog or even a
  blog from start to end.

 31. Hello admin, i found this post on 18 spot in google’s search results.

  I’m sure that your low rankings are caused by hi bounce
  rate. This is very important ranking factor. One of the biggest reason for high bounce
  rate is due to visitors hitting the back button. The higher your bounce rate the further down the search results your posts and
  pages will end up, so having reasonably low bounce rate is
  important for increasing your rankings naturally. There is
  very useful wordpress plugin which can help you. Just search in google for:
  Seyiny’s Bounce Plugin

 32. Net Turtle permits you to download anything from the
  Internet, even when there can be a limit on the Black – Berry for file size.
  Sit with your palms out of your body facing down towards the floor,
  your spine straight, feet flat around the floor.
  The basis for this is because fiber optic cables are made-up of conducting light material and
  for that reason transmit the light from the end to a new end.

 33. Though I didn’t make proxies sound too appealing, I only mean to produce
  the point that MOST aren’t great, and still have limited capabilities in terms
  of unblocking websites on your own i – Phone and i – Pad.
  When you have insurance coverage on your own phone and also
  you make a claim for loss or damage, you will be sent
  a substitute phone in no time. Apple products make use of this
  to build graphical user interfaces, and that we are
  all knowledgeable about a “GUI” interface.

Leave a Reply